O výhodách topení v podlaze se přesvědčíte sami, a velmi rychle

Nabídne-li vám instalatér v Praze Kanalizace-instalateri.cz realizaci podlahového vytápění, neváhejte a rozmýšlejte nad jeho nabídkou. Výhod je tu celá řada, mezi nimi ovšem kralují dvě zásadní, díky kterým se mnoho lidí rozhodne jít touto cestou.

První výhodou je rovnoměrné šíření tepelné energie z velké plochy směrem vzhůru, nikoli na relativně malé ploše radiátoru, která je navíc umístěna kolmo vůči stropu či podlaze. Z radiátoru vám vzduch ihned vystoupá vzhůru, a teprve poté, co ohřeje strop, začne zahřívat i vás u země. Tohle u topení v podlaze neplatí.

regulační ventil topení

Teplo na bosé nohy – jedna z nejpříjemnějších masérských terapií je reflexní masáž chodidel a ještě příjemnější je tato technika prováděná rozpálenou dlaní v horké vodě. Teplo na bosá chodidla je nesmírně účinnou léčebnou procedurou a vy si ji můžete v zimě užít třeba každý den. A možná, že jakmile přestanete topit kvůli venkovním teplotám, nebudete se moci dočkat, až zas konečně skončí léto a začne topná sezóna.

Nemusíte mít obavy ze závady

Přechod k podlahovému vytápění odrazuje u některých zájemců i docela drobná závada, která se může vyskytnout prakticky na jakémkoli úseku podlahové plochy. Stačí vada materiálu na jedné z trubek a máte po legraci, ještě před pár lety tomu tak bylo, protože neexistoval způsob, jak dohledat v tomto systému zalitém betonem trhlinu, aniž byste doslova nepřevrátili vzhůru nohama celý obývák. Dnes to ale už neplatí, instalatéři v Praze mají k dispozici poslechové tyče a formovací plyn, s nimiž odhalí i tu sebemenší skulinu, kudy voda protéká. Odpadá pak složité a finančně nákladné bourání, neboť stačí jen odebrat malý kousek krytiny z místa, kde je závada objevena.

obývací prostory

Zkuste to se dřevem

Podlahové topení je možné připojit k teplovodnímu výměníku k různým topným zdrojům a mezi nimi jsou i krbové vložky. Zatopíte pak jednoduše v krbu, umístěném třeba na rozhraní obýváku a vstupní haly a odtud se teplá voda bude šířit do podlahy v celém domě. V principu jednoduché řešení a hlavně nejlevnější ze všech. Pokud vám nevadí ta trocha práce navíc s uskladněním dřeva na zimu, ušetříte ve srovnání s plynovým kotlem nebo elektrickými přímotopy či elektrokotlem velké peníze.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup