Toto město leží v oblasti Toskánsko, kupte si letenky florencie Levneletenky.cz.  Pomineme její slavné památky a raději se podíváme na zdejší gastronomii. A že je z čeho vybírat.Florencie – pohled na katedrálu Santa Maria Del Fiore
Maso? – samozřejmě
Když si budete ve zdejší restauraci vybírat něco, co by vás pořádně zasytilo, dejte si bistecca alla fiorentina. Je to kus hovězího T-Bone steaku, který vám připraví na grilu, a je ho opravdu hodně – mívá nejméně 1 kg, takže se z něj v pohodě najedí dva lidé. K němu si můžete dát jako přílohu třeba opečené brambory nebo ciabattu.  Místní obyvatelé také rádi jedí vnitřnosti – jedním z příkladů je například trippa alla fiorentina – dršťky dušené s rajčaty. Neobvyklé je, že vnitřnosti najdete i v místním typickém fast foodu – jejich směs spolu se zeleninovou omáčkou je vložena do jakési překrojené žemle.
Salát Panzanella – co zbylo doma
Když zbyde doma suchý chléb, místní si z něj udělají chutný salát – bílý chléb rozmočí, přidají rajčata, cibuli, okurky, ocet a olivový olej.
Podzim je příjemný
V Toskánsku je tradičním také moučník z kaštanové mouky – přidávají se do něj rozinky, piniové a vlašské ořechy. Protože kaštany dozrávají na podzim, je právě v tomto roční období nejlepší ochutnat tuto zdejší dobrotu. V centrech toskánských měst se prodává i v pouličních stáncích.italská cukrárna a zmrzliny
Polévka Ribollita
Vaří se z fazolí, ke kterým se přidává mrkev, kapusta, česnek a někdy i kroupy. Je velmi sytá a zahřeje vás v zimě.
Vepřová pečeně Arista
Je to vykostěna kotleta, ochucená česnekem, rozmarýnem, pečená v troubě spolu s bramborami v jednom pekáči a podlévaná vínem. Po upečení je maso křehké a velmi chutné.
Gelato jako sladká tečka
Také nesmíme zapomenout na zmrzlinu (gelato), ta patří k italskému koloritu všeobecně. Tady je nejoblíbenější pistáciová, ale samozřejmě tu najdete všechny možné druhy připravte se na obrovské porce, které sotva unesete! Tady se nehledí na nějaké zarovnávání, prostě naberou lžicí a navrství do kornoutku. Dobrou chuť!